Αρχική

Iba.gr

   Αρχική       Αρραβώνας       Πρόταση γάμου        Κοσμήματα γάμου      Μονόπετρο με διαμάντι

Κοσμήματα γάμου


Τα κοσμήματα γάμου, μία μεγάλη κατηγορία χρυσών κοσμημάτων στην οποία εντάσσονται τα κολιέ, τα βραχιόλια, τα σκουλαρίκια, τα μονόπετρα και οι βέρες, κοσμήματα, δηλαδή που απαρτίζουν τα νυφικά σετ για τη μέρα του γάμου έχουν μεγάλη βαρύτητα, ειδικά όταν πρόκειται για τη μέρα του γάμου. Παραδείγματος χάριν, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ολοκλήρωση της νυφικής εμφάνισης είναι και τα χρυσά βραχιόλια, σε διάφορα σχέδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανατρεπτικό σύνολο. Για τις νύφες που λατρεύουν τα κλασικά σχέδια, υπάρχουν τα χρυσά βραχιόλια με μαργαριτάρια, για τις πιο μοντέρνες νύφες, οι ριβιέρες, τα βραχιόλια που το σχέδιό τους είναι μία μονή, διπλή ή και τριπλή σειρά από συνθετικές πέτρες, για τις πιο εναλλακτικές νύφες, τα βραχιόλια χειροπέδες ή τα βραχιόλια από σετ σε διάφοα σχέδια διακοσμημένα με λαμπερές συνθετικές πέτρες.  Κάθε χρυσό κόσμημα, αποτελεί ένα σημαντικό αξεσουάρ που θα ολοκληρώσει την εμφάνιση της νύφης.

Μονόπετρα 

Ένα μονόπετρο δαχτυλίδι είναι ο τρόπος έκφρασης ενός άνδρα προς τη γυναίκα που αγαπά! Το κυκλικό του σχήμα συμβολίζει την αέναη αγάπη καθώς ο κύκλος σαν γεωμετρικό σχήμα δεν έχει αρχή μέση και τέλος. Επίσης η πέτρα που φέρει στο κέντρο της το κάθε δαχτυλίδι συμβολίζει το πόσο δυνατή είναι αυτή η αγάπη. Παραδείγματος χάριν το διαμάντι σαν ορυκτή πέτρα είναι μία από τις πιο σκληρές και ανθεκτικές πέτρες. Συνεπώς όσο πιο γερή και δυνατή είναι μία πέτρα που κοσμεί ένα μονόπετρο δαχτυλίδι άλλο τόσο ισχυρή παραμένει η αγάπη ενός άντρα στο χρόνο. Πιο ειδικά, αν η πέτρα του δαχτυλιδιού είναι διαμάντι τότε η λέξη «αναλλοίωτη» θα ήταν η πιο κατάλληλη στην προκειμένη περίπτωση! Ωστόσο, η πρόοδος που έχει σημειώσει ο κλάδος της γεμωλογίας πλέον, μας επιτρέπει να έχουμε συνθετικά διαμάντια, κατασκευασμένα σε εραγστήριο, τα οποία μοιάζουν τρομερά στο σχήμα τους τα ορυκτά διαμάντια κι έχουν κάτι από τη λάμψη τους.

Τα μονόπετρα δαχτυλίδια αρραβώνων χαρακτηρίζονται από το μέταλλο κατασκευής τους, από τ σχήμα τους κι από την πέτρα από την οποία κοσμούνται. Υπάρχουν δηλαδή τα μονόπετρα δαχτυλίδια 9 καρατίων, τα μονόπετρα 14 καρατίων, αλλά και τα μονόπετρα 18 καρατίων με διαμάντια. Τα τελευταία είναι και τα πολυτιμότερα, αφού κοσμούνται από πολύτιμους ορυκτούς λίθους και έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χρυσό απ' ότι οι άλλες δύο κατηγορίες.

 

 

 

 


 

 

Copyright by iba.gr